VersenyekOktóber 16-a az Újraélesztés Nemzetközi Napja! PDF Nyomtatás E-mail
Tanuld meg most, hogy bármikor tudd alkalmazni!

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne. 2013. október 16-ra az Európai Resuscitatios Társaság az Európai Parlament támogatásával „Restart a Heart Day” (Indíts újra egy szívet) címmel nemzetközi programot hirdetett, melynek keretében az Unió országaiban a jelentkezők térítésmentesen vehetnek részt újraélesztési képzésen. A kezdeményezéshez a Magyar Resuscitatios (Újraélesztési) Társaság és az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott, ezen a napon az ország számos nagyvárosában biztosítanak lehetőséget az újraélesztés megtanulására, és próbálják meg felhívni a lakosság figyelmét az életmentő fogások egyszerűségére és fontosságára. Az ingyenes újraélesztés-képzés helyszíneiről és időpontjairól a http://www.reanimatio.com/ oldalon tájékozódhatnak.
2016. október 16-án (vasárnap) a Békéscsabai Mentőállomás is az ingyenes újraélesztés-képzés helyszíne lesz. A képzés reggel 9.00 órától folyamatosan tart 17.00 óráig. Helyszín: Csabagyöngye Kultúrális Központ előtti terület
Az újraélesztés-képzésben részt vesznek a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói is, akik az idei évben az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a 6. helyen végeztek.
Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megtanulni, hogy hogyan segíthet a bajba jutottakon!

 
Iskolai történelmi csapatverseny PDF Nyomtatás E-mail
Az idei iskolai történelmi csapatverseny témája az 1956-os forradalom és szabadságharc. Hagyományainknak megfelelően 3 fős csapatok jelentkezését várjuk!
Az I. forduló feladata: az ’56-os eseményekhez kapcsolódóan választható:
  • makett készítése harci járműről, eszközről vagy épületről (pl. tank, fegyver, Corvin mozi)
  • tabló készítése:
o     a forradalom történetéről
o    egy eseményéről
o    egy meghatározó személyiség élettörténetéről
 
Kartont, hungarocellt biztosítunk!
A beadás határideje szeptember 28.

 
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail
       Ebben a tanévben is megrendezzük hagyományos iskolai csapatversenyünket, melynek témája Széchenyi és kora. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a magyar történelem, az irodalom, a reformkori kultúra. 3 fős csapatok indulhatnak.

       A verseny első két fordulója írásbeli, egy-egy feladatlapot kell kitölteni a megadott határidőig. Ezekhez bármilyen forrás használható. A harmadik fordulóra egy makettet kell elkészíteni a reformkor egy tárgyi emlékéről. Ez lehet pl. egy épület, híd, gőzhajó stb. Az utolsó forduló szóbeli, a legjobb eredményt elérő csapatok részvételével.
 
A fizika mindenkié PDF Nyomtatás E-mail
Iskolánk is csatlakozott az országos rendezvényhez, melynek egyik célja, hogy országszerte minél több iskolában április 18-án a fizikáról halljanak, lássanak a diákok és érdeklődők sokszínű programot.

Minden programunk ingyenesen látogatható!
A fizika mindenkié    RÉSZLETES program
Bővebben...
 
Természettudományos verseny PDF Nyomtatás E-mail
Készíts „Gyógyulj a természettel” című 15-20 diából álló fotókkal illusztrált, gyógyhatásokat ismertető power point vagy prezi bemutatót!
Leadási határidő október  1. , a saját földrajz vagy biológia tanárodnál. 
Aki a kiírás szerinti feltételeket teljesíti, az földrajzból vagy biológiából egy ötössel biztos gazdagabb lesz.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 8

Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates