Erasmus pályázat
Munkanapló 2016-os Finnországi gyakorlatról PDF Nyomtatás E-mail
Az alábbi linken elérhető
 
Ápolási gyakorlat Finnországban PDF Nyomtatás E-mail
Erasmus+ KA1 mobilitási pályázat keretén belül jelentkezőket várunk még a 2017 szeptemberében kezdődő Finnországi ápolói gyakorlatra.
Határidő 2017. április 20.
 
Finnországi szakmai gyakorlat Gulyás Edina munkanaplója PDF Nyomtatás E-mail
Gyakorlati hely bemutatása
A gyakorlati hely Porvoo város szélén található, a Városi Kórházhoz közel, egy meredek út vezet fel hozzá, és az egész intézményt egy hosszú kerítés veszi körül. Az otthonban 60 idős embert gondoznak. Négy szárnyra van elkülönítve a kétszintes épület, egy szinten  2-2 szárny, melyben 15-15 idős él. A dolgozók három műszakban dolgoznak, egyszerre a 15 gondozottra 7-8 gondozó jut egy nap. Az intézmény nagyon fejlett és korszerű eszközökkel van felszerelve, hogy megkönnyítsék a dolgozók munkáját és az idősek életét. Az otthonban csak nők dolgoznak, többnyire 25-65 éves korig. Nők és férfiak egyaránt élnek az épületben. Vannak járó és fekvőbetegek is, de mindenki nagyon jól érzi magát. A hangulat mindig jó, így a karácsony közeledtével szervezik a műsorokat az időseknek a gondozók, délutánonként süteményt sütnek nekik, felolvasnak, hogy színesebbé tegyék mindennapjaikat.
Bővebben...
 
ERASMUS+ SZAKMAI GYAKORLATRA JELENTKEZÉS KÜLFÖLDRE PDF Nyomtatás E-mail
1 hónapos FINN ÉS NÉMET szakmai gyakorlati lehetőség ÁPOLÓ szakmát tanulók számára.
- Ha érdekel egy rendkívüli kaland, és szeretsz utazni, új helyeket megismerni,
- ha meglévő szakmai ismereteidet bővíteni szeretnéd,
- ha kíváncsi vagy és szívesen kipróbálnád magad egy külföldön megvalósuló 1 hónapos szakmai gyakorlaton,
- ha új barátokra akarsz szert tenni,
- ha beszélsz angolul,vagy németül s szeretnél még magabiztosabb lenni a nyelvtudásodban,
akkor jelentkezz legkésőbb 2017. január 20-ig, mert
2017 áprilisában iskolánk 6 tanulója 1 hónapos szakmai gyakorlaton vehet részt a németországi Lipcsében és 2017 őszén iskolánk 4 tanulója Finnországba mehet.
 
Te lehetsz az egyik!

 
Bővebben...
 
Szent-Györgyis tanulók ápolási gyakorlata külföldön PDF Nyomtatás E-mail
Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja. A pályázati program az oktatás és képzés területén mobilitási, partnerségi és szakpolitikai tevékenységek megvalósítását teszi lehetővé a felsőoktatási, a közoktatási, a szakképzési és a felnőtt tanulási szektorokban.
Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.
Az idei tanévben először iskolánk is nyújtott be pályázatot Mobilitási tevékenységre „Szent-Györgyis tanulók ápolási gyakorlata külföldön” címmel. A pályázatok elbírálása megtörtént, és iskolánk is a nyertes pályázók között van. A projekt lebonyolítására nyert összeg: 41.048 € (euró).
Mint a pályázat címéből is kitűnik a projekt az Egészségügy ágazatban és a Gyakorló ápoló szakképzésben tanuló diákokat érinti. A Mobilitás két helyszíne a németországi Lipcse és a finnországi Porvoo lesz, és összesen 20 tanuló utazhat a projekt keretében, két-két turnusban.
Bővebben...
 


Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates