DÖK


iParty Megvalósulás PDF Nyomtatás E-mail

BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma által pályázott „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatás” pályázat száma NTP-KNI-17-0130 és címe „A művészinastól a nagymesterekig
Az Alkotóház interaktív programja az „IpARTy”. A rendezvény célja, a tehetséges művészetis fiatalok bemutatkozása, tehetségük kibontakozása, kapcsolatok teremtése és a közösségformálás. Egymást az alkotásokon keresztül ismerhetik meg, lehetőséget ad egy sikerélményre, hazai művészeti közegben, ahol a tapasztalt öreg diákokkal találkozhatnak, elismert művészekkel dolgozhatnak a háttérben. A felkészülés során a tehetséges fiatalok művészeti tudását gazdagítja, önismeretet szereznek, emberismeretet és az élet lényegi megformálását fejezik ki alkotásaik által, saját gondolkodásmódjukban erősíti tehetségüket. A foglalkozásokon játékos, térbeli feladatokkal fejlesztik személyiségüket, ami önbizalmat ad, és egy lehetőséget a sikerélményre nyilvános megmérettetésen, ahol tapasztalt öreg diákokkal, elismert művészekkel dolgozhatnak a háttérben. A műhelymunkák tevékenysége során olyan külső ingereket és változatos világszemléletet kapnak, ami eltér a megszokottól. Mindenki megismeri képességeit, erősségeit, fejlesztheti azokat társai által. Az alkotó folyamat kapcsolódik élő zenei hangokkal, ahol adott időben a zene és festés improvizatív kommunikáció. Saját egyéniségével fejezi ki változatos érzéseit. Művészeti szemmel betekintést nyernek más személyiségek kifejezésére. Az alkotó folyamatok során rálátást nyernek, hogyan jut el egy ember az üres vászontól, az elképzelésétől az Aha élményig, amely által vizsgálhatja és tudatosan fejlesztheti képességeit. Hangsúlyt kap az egyén fejlődése a folyamatokon át, a foglalkozást vezetővel kommunikálva, újabb felismerések, alkotások születnek.

Támogatási összeg: 1 800 000 Ft

Indikátorok: tehetséges fiatalok 20 fő

Időszak: 2017.09.01-2018.05.31 
iParty 2018 PDF Nyomtatás E-mail

 
IpARTy” c. interaktív programjának a megvalósulása... PDF Nyomtatás E-mail


NTP-KNI-17 számú „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása” által eredményes pályázat címe „A művészinastól a nagymesterekig”.

A pályázati program keretében a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Békéscsaba Gyulai út 53-57.)  1 800 000 Ft támogatásban részesül, a megvalósulás 2017. szeptember 7. és 2018. május 31. közötti időszakban történik.

A program célja az Alkotóház „IpARTy” c. interaktív programjának a megvalósulása, amelyre 2018. márciusban kerül sor.

Bővebben...
 
Mirci vs Bandi PDF Nyomtatás E-mail


Bővebben...
 
Diákigazgató jelöltek bemutatkozása 2017 PDF Nyomtatás E-mail
Sziasztok! Laki Mirjam 10/d osztályos tanuló vagyok. Mint már tudjátok, jelöltettem magam a diákhéten, a barátaim, családom, osztálytársaim és nem utolsó sorban osztályfőnököm támogatásával. A pártunk neve Helping Hand, magyarul Segítő kéz. Sokan vagyunk, akik borzongással vegyes csodálattal viseltetnek az emberek, illetve az állatvilág iránt. Az emberek saját életüket irányítják, az állatokat segítik. Itt lép előtérbe az állatvédők egyesülete, akik egyetértve, összefogva próbálják megvédeni főleg a kitaszított állatokat. Országunkban, városokban, falukban az állatorvosok segítségével próbálnak segíteni. Ezért vannak olyan programok, ahol a családok segítségét kérik, illetve az álltoknak gazdit keresnek. Bízunk benne, hogy minél több ember segíti az állatvédők munkáját.
A kampányunk is arról szól, hogy az emberek merjenek segítséget kérni es nyújtani. Sajnos olyan világban élünk, ahol az emberek félnek, nem mernek, esetleg nem is akarnak segíteni. Ezért legfontosabb célunk a hátrányos helyzetű gyermekek életének, fejlődésének, iskolai előmenetelének figyelemmel kísérése és segítése.
Arra kérek minden diákot, ha egy kicsit is szeretne segíteni, akkor szavazzon ránk, a Helping Hand-re!!! 

Horcsák András vagyok a Social Media csapat jelöltje 10. G osztályos tanuló. Kampányfőnököm Sőrés Nóra, akivel közel két hónapja kezdtük el a készülődést és összeszedni a stábot. Mára már azt mondhatom egy nagyon szuper csapatot sikerült összeállítani. Kemény volt a készülődés, de azt hiszem megérte hisz most itt állhatok mindenki előtt és tehetek valamit diáktársaimért. És hogy mi ez a valami? Kampányunk célja egy „modernebb iskola” amit nevezhetnék Smart vagy Okos iskolának is. Ez annyit takar hogy a már lehetséges technológiai funkciókat használjuk ki és azt hogy újabb lehetőségeket hozzunk létre. A fő cél hogy az összes közösségi portált bevonjuk és nyíltan használjuk tanulás céljára is, és ha már ez sikerült miért ne lehetne egy saját SZEGYA portálunk, ami vagy facebookon vagy a már létező weboldalon, de lehet, hogy egy saját app-on jelenne meg. DE a legfontosabb hogy könnyítsünk mind a diákok, azaz a ti és tanáraink mindennapi életén azzal, hogy a technológia nagyobb teret kap a suliban, több a digitális olvasható és hallgatható tananyag, megjelennek a közösségi portálok az oktatásban és rövid időn belül remélem kimondhatjuk a Szegyára: okosiskola. . Ez úton is szeretnék sok sikert kívánni Mirjamnak és csapatának. Reméljük tetszeni fognak a programjaink és a héten való szereplésünk és reméljük szerdán ránk esik a választásotok. HAJRÁ SOCIAL !!!
 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 9

Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates