VersenyekOrszágos I. helyezés PDF Nyomtatás E-mail
Első  helyezést ért el Váradi Marianna 14. E osztályos tanuló az Országos Tudományos Diákkonferencián

Az idei tanévben már tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciát. A konferencián való  részvétel feltétele egy pályamunka beküldése volt. Ebben az évben is nagyon érdekes témakörökből lehetett választani, pl.: Járványok régen és ma, Robotok az egészségügyben, Homeopátia, stb. Iskolánk 14. E/2 osztályos tanulója, Váradi Marianna is benyújtott egy pályázatot. Marianna választott témaköre az „Én így látom: fiatalkori krízishelyzetek és hatásaik” volt, dolgozata pedig „A válás hatásai a gyermekekre” címet kapta. A téma szakirodalmának tanulmányozása után dolgozatához kutatómunkát is végzett, egy általános és középiskolások számára készített kérdőív segítségével. A kérdőívek nagy száma (160 db) is jól mutatja, hogy mekkora munkát jelentett ez. A felkészülésben Kis Erzsébet, egészségügyi szaktanár nyújtott segítséget a tanulónak.
Bővebben...
 
Benke Dávid 11G PDF Nyomtatás E-mail
 A békéscsabai Ifiház harmadjára rendezte meg 2010. Április 1-3. Között a Művészeti Olimpiát. A rendezvényen iparművészet kategóriában neveztem három munkámmal. Ez a három nap alatt nagyon sok érdekes programon és előadáson vettem részt és sok embert ismertem meg az ország külömböző pontjairól.
 
Bővebben...
 
Víz Világnapja 2010 PDF Nyomtatás E-mail
Március 22-én, a Víz világnapján a földrajz munkaközösség osztályok közötti vetélkedőt rendezett. Előzetes feladatként prezentációt lehetett készíteni a víz jelentőségéről, szerepéről az életünkben. Ezeket vetítettük ki hétfőn az aulában, miközben az osztályok 20 kérdésből álló feladatlapot oldottak meg.
Bővebben...
 
Márciusban több fiataloknak és gyerekeknek szóló uniós pályázat határideje lejár PDF Nyomtatás E-mail
[2010. 02. 24. 13:40]
Az EU számos művészeti versenyt hirdet meg, hogy reflektorfénybe állítsa a gyermekek jogait, a vállalkozói tevékenységet, az európai integrációt – és természetesen a győztes pályamunkák alkotóit, akiknek tevékenységét díjjal is jutalmazza.
Bővebben...
 
(M)ilyenek a finnek? PDF Nyomtatás E-mail
A kérdés egyszerűségében benne van mindaz a bonyolultság, mely akkor keletkezik elménkben, ha egy népet kell(ene) röviden, tömören jellemeznünk.

A Magyar-Finn Baráti Társaságnak talán az is volt a célja e vetélkedő elindításával, hogy megszabadítsa a diákokat a finnekről alkotott sztereotíp képektől. Ennek első lépéseként a megyénkből nyolc középiskolából nevezett öt fős csapatokat felvitték Budapestre a Néprajzi Múzeumba, ahol a diákok és kísérőik a hasonló címmel megrendezett kiállításon képet alkothattak a finnek mindennapi életéről, megismerkedhettek a szauna nélkülözhetetlen kellékeivel és azt is megtudhatták, hogy a nokia eredendően egy kistestű szőrös állat neve.
Iskolánkat a 9. a osztályból Ancsin Barbara, Gábor Kinga, Laurinyecz Zsófia, Újszigeti Martina és Zahorán Dóra képviselte, és a vetélkedőn az előkelő 3. helyezést érték el, mindössze fél ponttal elmaradva a második helyezéstől. Felkészülésükben Brazda Marianna tanárnő segédkezett.
Diákjaink között a finn nagykövet Jari Vilén látható.
Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 8

Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates