Biztonság Hete PDF Nyomtatás E-mail
Első alkalommal és egyúttal hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre A Biztonság Hete 2017. szeptember 18–22. között a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködésében. A rendezvénysorozat elsődleges célcsoportját a gyerekek alkották, hiszen ők jelentik az egyik legveszélyeztetettebb korcsoportot a közlekedési és az otthoni balesetek vonatkozásában.
A programsorozat a számos helyszínen és változatos programokkal indul az ország számos városában. A szervezők célja, hogy a megelőzéssel kapcsolatos ajánlások beépüljenek a fiatalok mindennapi gondolkodásába, rutinjába, mint például:
  •   a legtöbb baleset megelőzhető;
  •   a balesetek leggyakoribb oka a sebességtúllépés;
  •   igen gyakran a figyelmetlenség okozza a bajt;
  •   az ittas vezetés mellett új veszélyforrás a vezetés közbeni mobiltelefon-használat.
A biztonság hete keretében Békés megyében szervezett programok során az ORFK-OBB és a MABISZ többek között együttműködött a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével, valamint a Békés Megyei önkormányzattal, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégium részéről Magyar Vöröskereszt  felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó verseny döntőjében részt vett diákjaival (Hangya Fruzsina, Holócsi Nóra 10f), és egészségügyi tanáraival.

 
 

Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates