Téli túrák a Királyerdőn PDF Nyomtatás E-mail
A Királyerdő-hegységet 120-130 km autózás után  érjük el , ezért akár egy, de a rengeteg látnivaló miatt több napos kirándulást is szervezhetünk ide. A szállások olcsóbbak a magyarországinál, a reggeli-vacsora összeállítás bőséges, házias. Várasfenesen vagy Köröstárkányban sok magyar család működtet panziót. Az utakat télen rendszeresen takarítják. A www.erdélyiutazas.hu oldalon elérhetőségeket is találunk.

Egy napos túrajavaslatom: Belényes –Magyarremete - Biharrósa. Itt az új Farcu kristálybarlangot jelző táblát kövessük/ 15 lei a belépő/. Járművűnket a pisztrángkeltetőnél hagyjuk, majd kényelmes túrával érjük el a Rosia forrását. A folyásiránnyal szemben baloldalon kissé meredek kapaszkodón jutunk fel a Bőgő barlanghoz – fejlámpát vigyünk. Visszafele ne hagyjuk ki Ponita fölött a Cutilor völgyet és benne az Éneklő barlangot.

A Lazuri völgyet a Köszörű-hegyen keresztül vagy a 764-es útról letérve kb. 2 km után érjük el. Célszerű a gumicsizma és a fejlámpa a barlangok megtekintéséhez. Egész napos kirándulást tervezhetünk a Sebes Körös Révi szorosába/kocsival jól megközelíthető Erdődámos-Barátka felől a gyönyörű Fehér–szoroson keresztül/. A Révi szoros legismertebb a Zichy barlang, világítását felújították, magyar nyelvű vezetés van. További kényelmes kirándulással kereshetjük fel a Mézgedi és a Medve barlangot.
Babósné Veress Amália

 
 

Elérhetőség

Név: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Cím, levelezési cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 53-57.
E-mail: szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok:
(66) 323-022
(66) 323-143
Fax:
(66) 321-346
RocketTheme Joomla Templates